water-transfer-printing_FAQ - vattentransferdp.se

Go to content

Main menu:
Nedan följer en lista med svar på ofta förekommande frågor angående vattentransfertryck.


1.) ÅT VILKEN SIDA SKA JAG LÄGGA FILMEN PÅ VATTEN ?

Vi bör alltid kolla åt vilken sida filmen ska läggas på vatten genom att ta tag i filmen och klämma den lätt med ett fuktat pekfinger och en tumme. Den sida som klibbar på de fuktade fingrarna är den lösliga, dvs. den som ska läggas på vatten.


2.) VAD BEHÖVER MAN FÖR ATT BELÄGGA GENOM VATTENTRANSFER SJÄLV ?

Man behöver en vattentank, dopptermometer, vattentransferfilm, vattentransferaktivator, primer, färg och lack.


3.) VILKEN TEMPERATUR SKA VATTNET HA ?

Vi rekommenderar att vattentemperaturen är 28-30°C. En allmän regel är att ju lägre vattentemperaturen är, desto längre ska vattentransferfilmen ligga i blöt före att aktivatorn sprutas. Vi rekommenderar att behålla oförändrade villkor, vilket låter att precis fastställa hur länge filmen ska ligga i blöt och hur mycket aktivator ska tillämpas.


4.) HUR MYCKET KOSTAR VATTENTRANSFERTRYCK ?

Tjänster i att belägga föremål genom vattentransfer karakteriseras av ett överkomligt pris, hög kvalitet och beständighet av slutresultatet. Tack vare detta är vattentransfertryck ett prisvärt alternativ till sprutmålning, silkscreentryck, vinylfaner och pulvermålning medan den upprätthåller ändå resultatets höga kvalitet.


5.) ÄR VATTENTRANSFERTRYCK BESTÄNDIGT ?

Vi lägger alltid ett lager bilklarlack på vattentransfertryck för att skydda dem och vi rekommenderar att du gör det samma. Lacklagret ska skydda din grafik i många år och ge den samtidigt en hög beständighet mot repor och skråmor.


6.) OM NÅGOT GÅR FEL, ÄR DET MÖJLIGT ATT UPPREPA BELÄGGNINGEN ?

Ja, i nästan alla fall räcker det att använda snabbt vattensandpapper och lägga ett lager primer igen så att det är möjligt att lägga vattentransfertrycket en gång till. Det är ytterligare en anledning till varför den här metoden är så speciell.


7.) PÅ VILKA MATERIAL KAN MAN ANVÄNDA VATTENTRANSFERTRYCK ?

Vattentransfertryck kan användas på alla material som kan doppas i vatten och målas. Alla typer av vattentransferfilmer kan användas på plast, metall, trä, glas och keramik. Egentligen allt som kan målas, kan också dekoreras med vattentransfertryck.


8.) I VILKEN GRAD ÄR SLUTRESULTAT BESTÄNDGA MOT REPOR ?

Element av vattentransfertrycket är belagda med bilklarlack, så de blir så beständiga som en lackerad yta på bilen. Det är en mycket hög grad av beständighet mot repor.


9.) HUR LÄNGE SKA MAN RENSPOLA OBJEKTET ?

Alla objekt som beläggs genom vattentransfer måste i slutet renspolas i ungefär 5 minuter från filmens organiska rester (halkig gel). Renspolningsvattnets rekommenderade temperatur är 28-42°C.


10.) HUR SKA EN VATTENTRANSFERFILM FÖRVARAS ?

En vattentransferfilm är mycket känslig för temperatur och luftfuktighet. Den ska förvaras i en kontrollerad miljö där man håller temperatur som är ungefär 20°C och fuktighet under 60%.
 
© 2011-2015 Copyright Design Plus
Back to content | Back to main menu